100 dies de govern PSC, Tots (Junts) i Veïns a Sant Feliu

Recentment, s’han complert els primers cent dies del nou govern de la ciutat. És habitual fer un primer balanç quan han passat aquest període de temps donat que, tot i que no és un període llarg, permet visualitzar el tarannà i les prioritats que marcaran l’acció d’aquest.

I a Sant Feliu les primeres passes del nou govern ja ens permeten assenyalar algunes qüestions preocupants respecte a les intencions del govern de PSC, Tots som Sant Feliu (JUNTS) i VEÏNS; marcat per la desorientació en el funcionament intern de l’Ajuntament i una mentalitat més d’oposició que de govern.



La renúncia d’una subvenció de 868.000 per rehabilitar la Masia de la Salut per a aconseguir el projecte de poder tenir un centre d’interpretació ambiental, els dubtes que estan generant per impulsar el trasllat del CAP Rambla i la creació del Centre d’Urgències d’atenció Primària (CUAP) a l’antic camp de futbol de la Rambla o l’escola comarcal d’Hostaleria a Can Bertran, tots dos projectes acordats en el seu dia amb la Generalitat, són algunes de les primeres qüestions que s’han evidenciat durant aquests dies.

Aquests són tres projectes importants de ciutat, i tenen en comú que tots tres van ser dissenyats i concretats per l’equip de govern de Sant Feliu en Comú Podem i ERC (que cadascú tregui les seves conclusions). Però es poden afegir altres qüestions, com la retallada d’hores d’atenció al Servei d’Informació i Atenció a les Dones, o  les llargues i dubtes que comencen a projectar sobre el trasllat de la Policia Nacional i la ubicació en el seu lloc d’un equipament adreçat a la creació d’un Centre de Recursos per a Dones.

Fins i tot, en un tema que semblava que el nou equip de govern es marcava com a prioritari, com era la neteja de la ciutat i, sobretot, la recollida de mobles, es pot veure com aquesta no ha millorat, sinó ha empitjorat en algun aspecte, malgrat les campanyes de propaganda que han fet.

A més, estem percebent un preocupant grau de desorganització en el funcionament de l’Ajuntament, amb la manca de direccions i referents organitzatiu, una qüestió que estan patint el personal tècnic i el conjunta de treballadors i treballadores.

També, un altre tema que ha generat controvèrsia i inquietud, ha estat la suspensió de l’emissió de Ràdio Sant Feliu, amb l’excusa d'impossibilitat de disposar d'una persona que desenvolupés les tasques tècniques de so. En realitat, des de SFECP entenem que aquesta “apagada” comunicativa respon a criteris polítics, privant a la ciutadania d’un espai de participació i comunicació cabdal i trencant la inèrcia d’una graella on participaven moltes persones a títol voluntari.

Davant d’aquesta deriva que està prenent l’equip de govern, des de SFECP continuarem defensant tots aquells projectes que són importants per a la ciutadania, i el model de governança i de ciutat que hem construït al llarg dels anys. En temàtiques com:

  • Un planejament respectuós amb el model de ciutat, amb especial atenció als terrenys de sobre el soterrament, que no s’aparti i compti d’allò que ha decidit i ha de continuar aportant la ciutadania.
  • El manteniment, la qualitat i l’accessibilitat de tots els serveis municipals.
  • Les mesures de sostenibilitat i de combat del canvi climàtic.
  • La preservació i potenciació dels signes d’identitat, com és per exemple la cultura popular.

Finalment, aquest mes tindrem el debat sobre la proposta d’impostos locals i, presumiblement, del pressupost municipal. Veurem la coherència o no dels membres de l’equip de govern, en les propostes que presentin respecte d’allò que deien o impedien fer des de l’oposició.

Des de SFECP no farem la política irresponsable que vàrem patir a l’anterior etapa, estarem oberts a negociar i tractar aquestes qüestions amb transparència, exigint, però, responsabilitat al govern i oposant-nos a la temptació que poden tenir fent propostes abusives en ser el primer any del mandat, tot pensant que falta molt per a les pròximes eleccions.

Comentaris

Entrades populars