Una nova etapa, el mateix compromís


Diumenge passat, els ciutadans i les ciutadanes de Sant Feliu van decidir amb el seu vot a les urnes que la nostra ciutat havia de tenir un canvi de rumb. La majoria que va obtenir el PSC és molt àmplia i és indiscutible. De manera immediata, vaig felicitar a la Lourdes Borrell, la seva cap de llista. Al seu favor, la desaparició de Ciutadans i la conversió de les municipals en una mena de primera volta de les generals, han estat dos factors determinants.


Sincerament, jo no m’esperava que la política general passés tant per sobre de la política municipal en aquestes eleccions. A Sant Feliu, com a tota Catalunya, hem patit aquesta anomalia, que ha tingut com a conseqüència una important davallada de la participació, un increment important dels partits que han convertit les autonòmiques i les municipals en una campanya sobre el “sanchismo” (socialistes d’un costat i PP i Vox de l’altre) i una davallada important dels partits que no han entrat en aquesta confrontació que, al meu parer, tocava al desembre i no ara al maig. Nosaltres hem perdut dos mil vots i dos regidors, passant a la tercera posició, per darrera d’Esquerra, que també ha perdut mil sis-cents vots i un regidor. Són, ho he de reconèixer, el nostre resultat més baix en unes eleccions municipals. Unes eleccions tan excepcionals i amb uns resultats tan imprevisibles i imprevistos que van comportar la convocatòria immediata de les eleccions generals per al proper 23 de juliol, en comptes del 10 de desembre que estava previst fins abans de diumenge.

Uns resultats tan negatius mereixen reflexió i resposta. Dijous 1 de juny, els homes i dels dones de Sant Feliu en Comú i de Podem vam tenir una primera assemblea extraordinària per començar a valorar què hi ha de gestió local en aquests resultats (i quines conclusions de millora hem de treure) i què hi ha de política general, i quines conclusions hem de treure de cara a les eleccions immediates del 23 de juliol. És evident que hi ha hagut una abstenció molt gran en el nostre espai polític, i que hem de fer tot el possible per evitar-la de totes totes aquest juliol. Som molt conscients que l’espai polític a l’esquerra del PSC ha de sumar totes les forces possibles, totes les veus possibles, tots els vots possibles per assegurar un govern de coalició que permeti consolidar i ampliar els drets que hem aconseguit en els darrers anys: salari mínim més just, millors condicions i estabilitat laboral, ingrés mínim vital, increment de les pensions amb el cost de la vida, contenció dels preus de l’energia, nova llei d’habitatge i un llarguíssim etcètera.






I torno a Sant Feliu. Per a mi, ha estat un honor i una satisfacció personal enormes haver estat l’alcaldessa de la nostra ciutat entre els junys de 2019 i de 2022. Els tres primers anys del mandat han estat marcats també per una situació negativa absolutament imprevisible i per una altra positiva llargament lluitada. Em refereixo a la pandèmia i a l'inici de les obres del soterrament. Han marcat decisivament aquests quatre anys, en els quals he buscat la màxima complicitat i el màxim consens, tant a la sala de plens, com amb les associacions i entitats, com amb la ciutadania. Amb aquest mateix esperit, vaig compartir el darrer any de govern amb Esquerra Republicana. I amb aquest mateix esperit, continuaré representant a les 2.834 persones a les que agraeixo moltíssim el seu vot i, molt més enllà, amb aquest mateix esperit continuaré treballant per a la totalitat de la ciutadania de Sant Feliu.

Comentaris

  1. Quan una llegeix aquesta reflexió plena d'honestedat, de posada en valor de la feina ben feta sense defugir de la que ha de venir per continuar millorant i transformant la ciutat que tant ens estimem plegades, em sento molt orgullosa de formar part de Sant Feliu en Comú Podem. Una abraçada a tu Lidia i a totes les persones que continuarem formant part ,acompanyant, posant els granets de sorra de tot cor per aquest projecte de lluites compartides pel bé de la nostra gent. Tota pedra fa paret. Seguim!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars