Intervenció investidura juny 2023

 

Avui celebrem el dotzè ple d’investidura de la recuperada democràcia local des del 1979. Primer de tot, vull felicitar al partit dels socialistes que ha guanyat les eleccions del passat 28 de maig, i a la nova alcaldessa Lourdes Borrell.


També vull agrair, a totes les persones que ens han donat suport en les urnes. Malgrat tot, els resultats que hem obtingut no han estat els que desitjàvem, també ho hem de dir, però alhora ens esperona a treballar des de l’oposició, amb responsabilitat i rigor, i per reconstruir un espai més que necessari a la nostra ciutat. 




I és que des de la nostra formació, primer la gent del PSUC, la gent d’ICV i EUIA i ara des de Sant Feliu en Comú Podem, continuarem treballant pel Sant Feliu que hem tingut l’honor de liderar durant 36 anys dels 44 de democràcia local; i és que des de Sant Feliu en Comú Podem, tenim molt clar que la ciutat que hem construït entre tots i totes respon a un model de ciutat cohesionada, habitable i comunitària que s’ha de preservar des de la institució i des del carrer.

Les decisions que s’han de prendre en aquest mandat, seran transcendentals, i configuraran sens dubte la ciutat de les properes dècades. Les obres del soterrament arriben al seu equador, i amb el resultat de la ciutat vertebrada que tindrem en un futur proper,  se’ns obre tot un ventall d’oportunitats que hem de saber aprofitar amb intel·ligència, amb valor, respectant el resultat de la consulta de novembre del 2021, i sobretot responent als interessos de la ciutadania, i no a interessos partidistes o de titulars estèrils.

 

Finalitzem un mandat que on l’acció de govern ha estat marcada per dos fets històrics:

  • El primer, un repte llargament somiat, reclamat i treballat, l’inici de les obres del soterrament, que canviaran per sempre la ciutat.

  • El segon, una pandèmia que mai havíem viscut ni imaginat. Que ens va obligar a canviar de sobte prioritats i maneres de treballar, assumint des de l’Ajuntament obligacions i responsabilitats que en principi corresponien, per protegir la vida i el benestar de la ciutadania. I, alhora, garantir la continuïtat dels serveis, amb reptes nous.


A més, de l’acció de govern realitzada, vull destacar tres qüestions transcendents, que exemplifiquen les polítiques en favor de les persones:

  • En Habitatge, per primer cop podem dir ben alt que a Sant Feliu ja es compta amb un parc públic d’habitatge, que és un dret bàsic de ciutadania i que des de els ajuntaments, sense recursos ni competències, també hem de lluitar per defensar.

  • En Salut, hem aconseguit que a l’antic camp de futbol de la rambla tinguem un equipament sanitari en condicions amb el trasllat del cap Rambla i amb el Centre d’urgències d’atenció primària 24h.

  • En Educació, hem garantit la imminent posta en marxa d’un nou centre educatiu, a Can Bertran, que oferirà noves oportunitats formatives i de futur a les i els joves, de la nostra ciutat i del nostre entorn.  

 

-   Tres grans fites, que representen els pilars de la defensa de la res pública, a la que tb vull incorporar el fet d’haver aconseguit la gratuïtat de la cessió dels terrenys que ara ocupen les vies, i pels quals el ministeri ens volia cobrar més de uns 10 milions d’euros a la ciutat.

 

Defensarem sens dubte la gestió feta en els darrers anys, i esperem i desitgem que el model de ciutat verda, cohesionada, que fa front als reptes de l’emergència climàtica i que aposta per la igualtat en totes les seves polítiques, no estigui en risc.



En el mandat que s’inicia avui, s’obre una nova etapa que s’inicia amb un canvi de govern, amb un partit socialista que ha preferit virar a la dreta, i fer un pacte sociovergent.

Un acord de govern que no es basa en un projecte sòlid de futur per a la ciutat, que puguin compartir els tres grups municipals que formen part de l’acord, ni es sustenta de les propostes i visions comunes, fins i tot discrepants, que tenen aquests tres grups, sinó que la seva base es haver estat a l’oposició a l’equip de govern anterior.

Des de Sant Feliu en Comú Podem, assumim amb responsabilitat el nou paper que ens correspondrà com a grup de l’oposició, defensant el nostre programa, el model de ciutat amb el que sempre hem estat compromeses, i els interessos de la ciutadania.

En Manel Martínez, la Loren Rider, i jo mateixa, ho farem amb la responsabilitat obligada diem, i també amb claredat, amb tenacitat i amb contundència. Però, com sempre, amb esperit de construir consensos i acords amb la ciutat, per millorar la vida de la nostra gent

Aquest és el missatge que adrecem a la ciutat, a la resta de grups municipals i al nou equip de govern. Sempre estarem aquí per treballar per Sant Feliu, amb tothom que sigui possible.   

En definitiva, posarem tota la nostra vàlua, el nostre respecte a la ciutat i el nostre recorregut al servei de la ciutat; per a que Sant Feliu sigui cada dia una ciutat millor, i on la seva gent sigui cada dia més feliç.

 

Ho farem com ho hem fet sempre, i complint amb els nostres compromisos, com ho hem fet en el darrer mandat amb el compliment de gairebé la totalitat del nostre programa, malgrat l’excepcionalitat d’aquests darrers anys.

 

I acabo amb un dels fets que considero més greus dels resultats de les darreres eleccions municipals, i és que per primer cop a la història de la nostra jove, o madura democràcia, ha entrat al consistori la veu de qui vol trencar amb la cohesió de la nostra ciutat, del nostre país, de la nostra societat. La veu de qui pensa que hi ha persones millors que unes altres, segons quin  sigui el seu origen, la seva orientació sexual, la seva classe social...

Aquest fet ha de ser motiu de reflexió per a totes i tots nosaltres, però també de resposta.

Amb ple respecte als resultats, alhora tenim el convenciment que la democràcia no és només allò que passa als col·legis electorals cada quatre anys sinó que és molt més. La democràcia necessita ser practicada diàriament per enfortir-la, per cuidar-la, per preservar-la dels interessos ocults particulars disfressats d’interès general, de la mentida, la manipulació i de l’odi.

Perquè sí, democràcia és també convivència, una convivència fraterna, sorora, és denunciar els crims que la comunitat internacional permet al Mediterrani, és dir No a la guerra, és mantenir viu l’espai de concòrdia d’una comunitat de veïns i veïnes que ha demostrat, sempre, que s’anteposa a les grans adversitats, que coopera, que lluita, que creix, que suma. 

 

No dubteu que ens tindreu de cara!

 

Ara sí, nova etapa, però sobretot, la mateixa energia i el mateix compromís, per defensar la ciutat que tant estimem.

 

Visca la Ciutat de les Roses, 

Visca Sant Feliu!!                                                     

Comentaris

Entrades populars