El dret a l’habitatge, una prioritat per a Sant Feliu


Les polítiques públiques han de garantir que tota la ciutadania tingui accés als recursos bàsics i a una vida digna. Un d’aquests recursos fonamentals és l’habitatge i a Sant Feliu treballem des de fa més de 10 anys per a garantir aquest dret de la ciutadania, malgrat ésser conscients que la competència no és municipal i que les polítiques actives de promoció de l’habitatge triguen en donar els seus fruits.
 


I avui podem dir amb orgull que les llavors del Pla d’habitatge ja han prosperat i hem complert amb les accions planificades. 


Fa dues setmanes es van sortejar els 40 habitatges d’Anselm Clavé. Una promoció que finalment ha estat 100% de lloguer, per garantir que el patrimoni públic, sempre ho sigui, i per a que puguem donar oportunitats a les famílies de la ciutat, sense vendre patrimoni, i construint un real parc d’habitatge públic.


A més, cal recordar, que aquests habitatges en terreny públic han estat construïts gràcies al canvi de rumb de les polítiques per defensar el dret a l’habitatge que vam iniciar al 2011, quan ICV-EUiA (ara Sant Feliu en Comú Podem) vam recuperar l’alcaldia i vam canviar la qualificació d’un terreny públic que l’anterior govern, liderat pel PSC, havia destinat a oficines i a un hotel. Sempre vam tenir clar que era necessari reorientar el projecte amb una visió social, que prioritzés les necessitats reals de la ciutadania i la defensa del dret a l’habitatge.


Dimarts passat també es va produir el sorteig dels 80 habitatges de protecció oficial amb serveis per a persones grans, al carrer Marquès de Monistrol al Mas Lluí. Una promoció de la que em sento especialment orgullosa per la seva tipologia i que vam començar a treballar amb en Jordi Sanjosé quan jo era aleshores la presidenta de l’Àrea de Territori. Un equipament que esdevindrà de referència per a la ciutat, especialment pels barris de Mas Lluí i Roses Castellbell i que suposa que Sant Feliu compti amb una nou model d’habitatge, on la col.lectivitat pren valor i on farem possible una manera més democràtica de concebre’l. 


A més, aquesta promoció tindrà un doble valor, ja que les persones major de 65 que tinguin un habitatge i accedeixin a la promoció deixaran el seu pis a la borsa local d’habitatge, tal i com preveu la Llei del dret a l’habitatge del 2007 promoguda en el seu moment pel company i ex alcalde de Sant Feliu Cesc Baltasar, com a conseller d’habitatge de la Generalitat. D’aquesta manera, la borsa municipal ampliarà l’oferta de pisos en règim de lloguer.


Finalment, vull destacar que un dels punts d’inflexió en aquesta lluita pel dret a l’habitatge a la nostra ciutat, serà la finalització de les obres del soterrament, que avancen al ritme previst. Després de l’èxit de la Consulta, Sant Feliu encara aquesta etapa plena d’oportunitats que a més de premetre’ns construïr una ciutat més cohesionada social i urbanísticament, amb més espais verds i amb més i millors equipaments al servei de la ciutadania; també permetrà fer una gran aposta per l’habitatge públic.


Però no ens hem quedat de braços creuats esperant aquest moment, hem treballat i de valent per fer créixer el nostre parc d’habitatge públic de lloguer, i ara ens preparem per donar la benvinguda a un nou Sant Feliu amb moltes més oportunitats i amb més eines per part de l’administració local, per garantir el dret a l’habitatge a la nostra ciutat. 

Comentaris

Entrades populars