Un any de soterrament, un any d’il.lusió



Tot just fa un any es va signar l’acta de replanteig del soterrament, un acte administratiu però fonamental perquè “de facto” implicava l’inici formal de les obres i per tant, un moment històric que quedarà en el record de la ciutat i molt especialment en el meu, doncs ha estat un autèntic privilegi ser l’alcaldessa durant la culminació d’aquests més de 40 anys de lluita institucional i ciutadana. 


Com ja hem explicat moltes vegades, el soterrament representa una oportunitat immillorable per cosir Sant Feliu, per vertebrar-la i dotar-la de més vida, i per guanyar espais per als santfeliuencs i santfeliuenques. I tot això es va poder començar a decidir mitjançant la consulta popular del passat mes de novembre, en la que la ciutadania de Sant Feliu va poder escollir quina considerava que era la millor opció per al futur de tota la zona que quedarà alliberada per les vies.


Així, la proposta de Rambla Major va ser l’escollida en un consulta que es pot catalogar com un èxit. 


Avui ja, dels 44 mesos d'obres previstos en queden doncs, 32. Els encarem com sempre, amb il·lusió, essent conscients de les dificultats però també prenent el compromís que com a ciutat estarem a l’alçada del moment. Perquè les obres son una finestra d'oportunitat que s'obrirà un cop finalitzin i puguem cosir per fi la ferida que el pas de les vies ha infligit durant tants anys al cor nostra ciutat. 


L’obra ferroviària avança al ritme previst i les seves afectacions s’estan produint de forma progressiva a la nostra ciutat. Tot i el seu inevitable impacte en el dia a dia de Sant Feliu, s’està vetllant al màxim per minimitzar-lo. Aquestes ja es poden percebre al c/Comerç, al c/Jacint Verdaguer, o a la Carretera de la Sanson, i properament s’iniciarà la construcció de l’estació provisional, 100% accessible, a l’alçada del pas a nivell. 


A més, s’ha posat en marxa el Punt d’Informació i Atenció Ciutadana (PIAC), un servei d’Acciona en coordinació amb l’Ajuntament, per abordar les consultes que es puguin produir i garantir la màxima informació a la ciutadania. 


El meu compromís, que segueix intacte, és el de liderar aquest canvi tan llargament esperat, i el bagatge dels darrers anys però sobretot la trajectòria de Sant Feliu en Comú Podem, demostren que som la garantia de liderar-lo com la nostra ciutat necessita i es mereix. 





Comentaris

Entrades populars