El dia que Sant Feliu esperava, comença el soterrament

Avui hem assistit a un dia històric per a la ciutat de Sant Feliu, capital del Baix Llobregat; després de 40 anys de lluita, institucional i ciutadana, en els que la ciutadania de Sant Feliu i tots els partits polítics amb presència al Ple, hem tingut una única veu per tal d’aconseguir de manera unitària el necessari soterrament de les vies del tren al seu pas per la nostra ciutat.

El soterrament, ha estat i és una obra reivindicada i necessària per molts motius:

-        Perquè representa una oportunitat immillorable per cosir la nostra ciutat, per vertebrar-la, per dotar-la de més vida i per guanyar espais per als santfeliuencs i santfeliuenques; que a la consulta ciutadana del mes de novembre podran decidir sobre el futur de tota aquesta zona alliberada de les vies. 

Perquè la nostra ciutat, deixarà de patir la xacra de la pèrdua de vides a causa dels atropellaments i millorarà la seva seguretat, així com la seva qualitat de vida amb la reducció de la contaminació acústica i l’eliminació de les barreres arquitectòniques.

Perquè com a ciutat, i com a país,  mereixem un transport públic competitiu, el transport de la majoria, i aquesta obra permetrà un augment de les freqüències de la xarxa de rodalies, i un espai de centralitat del transport públic; el que anomenem un intercanviador; amb el tramvia, els autobusos... que milloraran substancialment la nostra mobilitat interurbana.



I perquè una de les frases més recurrents en diversos moments, ha estat: el soterrament jo no el veuré”. Algunes persones, les mitjanament optimistes deien això ho veuran els meus fills. Doncs bé, ja ho tenim aquí i  tots i totes podrem viure en un Sant Feliu sense la gran ferida urbana que ha marcat la nostra història.

 

És impossible resumir 40 anys de feina i mobilitzacions, com he dit, tot ha estat possible gràcies a la implicació de moltes persones, partits, institucions....però vull destacar especialment 3 aspectes:  

Primer, l’agraïment als alcaldes i alcaldessa que m’han precedit per la seva implicació 100% en la consecució del soterrament. En especial als meus companys Cesc Baltasar, qui va iniciar la reivindicació; a l’Àngel Merino, per la seva perseverança; i a en Jordi San José, amb qui he compartit els darrers anys de lluita, sempre parlant de certeses i sense donar missatges que donéssim peu a més escepticisme.

Segon, cal també posar en valor paper dels darrers anys, de la Ponència del Soterrament; des de la que representants tècnics i polítics, tant de govern com d’oposició, hem pres les decisions de manera conjunta i consensuada. Respectant els diversos punts de vista però tenint clar que l’objectiu era arribar unides al dia d’avui, per tal de garantir que aquest dia arribés per fi.

I per últim, també és important  la implicació i la visió comarcal i metropolitana que hem estat capaces de d’imprimir en aquest projecte,  sempre ha estat present en institucions com el consell comarcal, la Generalitat, i també de la mà d’ajuntaments com Montcada i L’Hospitalet, a qui desitjo que aviat puguem compartir moments com el d’avui.



Ara doncs, iniciem aquests 44 mesos dobres amb il·lusió, sent conscients de les dificultats i prenent el compromís de que com a ciutat també haurem d’estar a l’alçada del moment, com a govern i com a ciutat.

La pandèmia i les seves conseqüències han fet demorar aquest moment tan esperat. Malgrat la intensitat del dia a dia i els reptes als que hem de fer front per acabar de passar pàgina d’uns dels pitjors moments de la nostra història, permetem-nos somniar i il·lusionar-nos per haver aconseguit un fet històric: comença el soterrament i comença un nou futur per a Sant Feliu.

Gràcies de nou a tots i a totes!!

Comentaris

  1. Endavant companys i companyes!
    Feliç d'haver aconseguit que Sant Feliu deixi d'estar separada per les vies del tren. Feliç per la feina ben feta des de l'Ajuntament i sempre amb el recolzament de la ciutadania.

    ResponElimina
  2. Y cuando cortAran el carrer de comerç y los autobuses como lo haran?

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars