Unanimitat en el Pacte de Ciutat


Ahir vam celebrar el tercer ple telemàtic (segon extraordinari) des que es va decretar l’estat d’alarma.

Un ple històric, per la situació, pel contingut i sobretot per l’acord de ciutat unànime del Pacte de Ciutat. D’aquesta crisi ens ensortirem plegades, i aquesta ha estat la nostra màxima a l’hora d’encarar la reconstrucció del teixit econòmic i social a Sant Feliu.


Aquest ple ha estat excepcional per diverses raons. Pels grans acords de ciutat que vam aprovar al ple de forma unitària, i per l’aprovació de la primera bateria de mesures de reactivació de l’economia local amb uns 200.000€ inicials ampliables en ajuts a autònoms i ajuts per a la contractació, la suspensió de les taxes de terresses per ajudar al sector de la restauració, i ampliació del conveni amb Càrites per ampliar la tarjeta moneder per a què les famílies vulnerables puguin comprar productes bàsics sense passar pel banc d’aliments. Totes elles mesures per avançar en la superació de la crisi provocada pel coronavirus. 

Aquests acords, demostren la maduresa política de la nostra ciutat, que ha estat capaç de superar la barrera dels colors polítics, per remar, tots i totes, amb força, amb la mateixa direcció i cap a un objectiu comú: acordar les mesures necessàries per fer front a una situació on la prioritat és atendre les famílies vulnerables, l’atur, i la reactivació del comerç local. 

Hem d’avançar juntes en la reconstrucció de la nostra ciutat posant l’accent en la garantia dels drets bàsics com l’alimentació o l’habitatge, treballant cap a un model de ciutat on la salut i les cures estiguin al centre de la política, sense oblidar que la sostenibilitat i les mesures per assolir una ciutat més habitable tindran alhora un paper important.

I tot això ho farem junts i juntes, en el si del Pacte. Amb la participació dels agents ecònomics i socials, donant protagonisme als i a les representants dels sectors més vulnerables davant d’aquesta crisi. Qui ha hagut de baixar la persiana forçossament, qui s’ha exposat per garantir els nostres drets bàsics, qui representa els valors de la ciutat oberta, diversa i viva que tenim, tothom ha de tenir un espai per traslladar les propostes de reconstrucció i per orientar les polítiques de la nostra ciutat per no deixar ningú enrere.

Finalment vull manifestar que després de més de 60 dies de decret d’alarma, estic contenta i agraïda, per la bona feina. Bona feina de tot el consitori, de l’organització i de tots els grups municipals pel suport i la unanimitat per tirar endavant el Pacte de Ciutat que permetrà que SantFeliu iniciï el camí de la sortida de la crisi comptant amb tothom. 

Aquest fet, el de la unanimitat i l’acord, malauradament no estem acostumades a experimentar-lo en altres institucions, així que podem sentir-nos orgulloses de poder comptar amb la voluntat expressa de totes les forces polítiques, que hem estat a l’alçada, per arribar a un acord conjunt per garantir aquest Pacte de Ciutat. 

Comentaris

Entrades populars