EN DEFENSA DE QUI MÉS HA LLUITAT PER NOSALTRES




L’aparició del covid-19, sumada a les retallades sanitàries perpetrades durant anys pels governs de dretes a casa nostra, ha convertit a la nostra gent gran en un col.lectiu d’alt risc davant d’aquesta pandèmia, que s’està enduent a lluitadors i lluitadores d’una generació de pedra picada, de post-guerra, que van viure la pitjor etapa de l’Espanya pre democràtica i la manca de llibertats. 

Homes i dones d’una generació que ara veuen el futur més incert, i una incertesa que moltes ens resistim a assumir; perquè quina gran pèrdua, ja no només emocional per família i amics, sinó per una societat quedar-nos sense tants troçets de la nostra història de cop! I què ingrat per tota aquesta gent gran que va treballar i lluitar per a que nosaltres puguem viure avui dia amb més llibertats i serveis públics.

Ells i elles, la nostra gent gran, van estar l’alçada del que exigia viure en temps de dictadura, viure amb poc a la post guerra alguns i sense llibertats tots i totes, en un confinament de les idees que va durar 40 llargs anys. Però amb l’arribada de la democràcia la seva lluita no es va aturar, i van contribuir en la creació dels nostres serveis públics, i la gent gran va ser present amb força el 15M, o liderant diverses lluites pels drets socials, com per exemple veiem cada dilluns a la Plaça de la Vila de Sant Feliu. Perquè lluiten per la seva pensió però també per la nostra, per la de tothom. Gent que sap la importància d’allò que deia Galeano “gente pequeña, en lugares pequenos, haciendo cosas pequeñas, pueden cambiar el mundo”.  Amb aquest sentit de pertànyer a una societat, d’allò col.lectiu. 

I ara, es troben que allò pel que van lluitar i segueixen lluitant s’esmicola davant d’una pandèmia imprevisible, però a la que se suma un sistema de salut retallat i minvat, que malgrat la gran tasca de les persones que hi treballen no pot donar més de sí. I aleshores es troben exclosos. Tan fort com això. Tens més de 80 anys, doncs no hi ha respirador ni UCI per a tu. Quina injustícia! 

A Sant Feliu tenim clar que cal lluitar pels que han lluitat per nosaltres. Per això hem desplegat i continuem millorant, un seguit de mesures per garantir les necessitats bàsiques al col·lectiu de la gent gran, ampliant el Servei de Teleassistència (SAT), realitzant l'entrega d'àpats a domicili per a les persones usuàries del menjador social per a gent gran, posant en valor ara més que mai el treball essencial de les dones del Servei d’atenció domiciliària, i fent trucades de control a totes les persones grans vulnerables que són usuàries dels serveis de l'Ajuntament per detectar les seves necessitats. I per això hem posat en marxa una línia 900 per atendre als col.lectius més vulnerables davant la crisi sanitària. 

A més, estem en permanent contacte amb la residències de la ciutat, i dijous es va realitzar una desinfecció a fons de les residències de gent gran, entre d’altres; per part de la Unitat Militar d'Emergències (UME), i del servei de desinfecció de la mateixa Generalitat de Catalunya. Una desinfecció que va sol.licitar l’Ajuntament de forma preventiva, i que va arribar al llarg del dia a les 4 residències de gent gran de la localitat: Santa Teresa, Hermanas Carmelitas de San José, Falguera i Mediterránea. I entre la Generalitat i el propi ajuntament, també se les ha proveït dels EPIs necessaris per al personal.

La lluita per la justícia social al carrer, seguirà després del confinament, si cap amb més força, per tal de sortir d’aquesta crisi en comú i no deixant ningú enrere en el camí. De moment lluitem cadascú des de casa, des del nostre dia a dia, per aquesta generació de herois i heroïnes, per els que hi som i per els que vindran. 

Comentaris

Entrades populars