“L’Ajuntament us dóna la benvinguda”, les meves primeres escoles





L’Ajuntament us dóna la benvinguda és el programa que des del Departament d’Educació s’ofereix a totes les escoles i instituts de la ciutat per tal que l’alumnat de 3r de primària i de 3r d’ESO conegui de prop la institució que els representa i que treballa dia a dia per a la millora quotidiana de la ciutat.

Des que soc alcaldessa, he rebut 4 grups de 3r de primària i 2 grups de secundària. En aquestes sessions tinc l’oportunitat de saludar els nens i nenes, i els i les joves de diferents escoles, i realment el que vull compartir és l’enorme satisfacció personal, i la gran responsabilitat que representa, explicar i treballar en poc més d’una hora, el que vol dir representar la ciutadania, ser càrrec electe, què vol dir la democràcia, quines són les prioritats per les que treballem dia a dia, i com ens apassiona tot allò en el què creiem.

En aquests dies, sempre, sempre, tinc al cap al meu amic i antecessor Jordi San José, qui traslladava en aquestes sessions, passió i amor per la ciutat, de manera planera, entenedora per tal que tothom tingués clar quina és la nostra feina al servei de la ciutadania. Ell mestre de professió, i en molts aspectes per mi també,  durant els 8 anys que vam compartir a govern, sempre ens deia l’emoció que li proporcionava poder explicar als infants i joves de Sant Feliu les seves vivències i la seva estima per la ciutat a les generacions més joves.

“Som representants de la ciutadania, i en cap cas la substituïm”, aquesta frase que en Jordi repetia gairebé a diari, la tinc present sempre, i per suposat a cada sessió amb l’alumnat.  Puc assegurar, que comparteixo la mateixa emoció, i que amb cada grup m’esforço per tal que quedi clar que la nostra funció a l’Ajuntament, més enllà de les qüestions del funcionament del dia a dia, passa per deixar una ciutat millor de la que vam trobar, i que la defensa dels drets fonamentals dels santfeliuencs i les santfeliuenques, tinguin l’edat, l’origen i la condició que tinguin, és el que ens mou a participar en política.

Per últim també vull agrair a tot el professorat, qui fa la funció diària de contribuir amb força, energia i convicció, en la construcció de ciutadans i ciutadanes que aporten, i tenen molt per aportar a la nostra ciutat i al nostre entorn. També agrair al Departament d'Educació de l'Ajuntament per la cordinació i l'estima amb la que organitzen aquest programa. Junts, juntes i amb les aportacions de tothom, construirem una societat més lliure, més igualitària, més justa i més verda.

Comentaris

Entrades populars