Llibertat, Diàleg, Solucions




Ahir vam celebrar un Ple extraordinari, convocat davant l’excepcionalitat dels moments que estem vivint.

La motivació d’aquest Ple va ser la de sotmetre a la consideració dels grups municipals, la proposta del govern de la ciutat (format per Sant Feliu en Comú Podem i ERC), de rebutjar la sentència del Tribunal Suprem del 14 d’octubre, que condemna a Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Carme Forcadell, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, Dolors Bassa i Raül Romeva a penes de fins a 13 anys de presó. Una moció a la que també s'hi va sumar posteriorment el grup de Tots Som Sant Feliu.

En especial per la gravetat del moment, vaig demanar que aquest fos un Ple de reflexió i debat serè, en el que es permetés a tothom expressar-se lliurement. Això és precisament el que demanava una situació com aquesta.

També vaig voler agrair el suport de més d’un centenar d’entitats i persones a títol individual, que es van voler adherir al Manifest que el govern de la ciutat va fer públic el mateix dilluns, algunes de les quals ens van acompanyar ahir per la tarda.

Aquí us deixo, doncs, la meva intervenció explicant el sentit de la moció, que finalment es va aprovar amb els vots de Sant Feliu en Comú Podem, Esquerra Republicana i Tots Som Sant Feliu:

<Aquesta moció de rebuig a la sentència, vol molt especialment, expressar la solidaritat d’aquest Ple amb les persones condemnades i amb les seves famílies.

Considerem que la sentencia marca un punt d’inflexió en un conflicte, que desgraciadament, aquests dies s’està veient marcat  per la violència d’una minoria en els carrers, i que ens aboca a mantenir-nos en una situació de bloqueig que el país i la seva gent no podem suportar.

Cal tornar a la política, de la que mai s’hauria d’haver sortit, i reclamar la llibertat immediata de tots els presos i preses, mitjançant qualsevol dels mecanismes jurídics dels que disposa l’administració, fet que no resulta una pràctica estranya per al govern de l’estat.

Les apel·lacions al diàleg han de deixar de ser retòriques, i les forces polítiques ens hem de posar a treballar per a que aquest diàleg sigui efectiu, respectant i comptant amb totes les opcions, transparents i basades en el respecte a la democràcia.

Des l’Ajuntament ens comprometem a ser part activa en la cerca de solucions: rebutjant la judicialització i la repressió a les mobilitzacions ciutadanes, defensant les institucions catalanes i el seu autogovern, condemnant la violència injustificada d’aquests dies, i  treballant per protegir la cohesió del nostre poble i el respecte a totes les opcions.>

Finalment, per acomiadar el Ple vaig manllevar una frase del President Companys, de qui aquests dies es commemora el 79è aniversari del seu afusellament, i que també vull compartir amb tots i totes vosaltres: posem els nostres cors a l'alçada del nostre deure!







Comentaris

Entrades populars