Visita a Laujar d’Andarax, arrels, aigua i vida

Laujar és la capital de l’Alpujarra almeriense, un petit poble als peus de Sierra Nevada, és aigua, en àrab és “era de la vida”.

Laujar d’Andarax és el poble de la meva família paterna, és on va néixer el meu pare, i és la terra d’origen de moltes famílies de Sant Feliu que van haver de marxar a la cerca d’un futur millor entre els anys 50 i 60. Més de 3000 persones van arribar a Sant Feliu des de Laujar en aquells anys, creant fins avui un fort lligam entre ambdós municipis.

Un vincle que continua present a la nostra ciutat, gràcies sobretot a les persones que treballen durant tot l’any a l’Hermandad Nuestra Señora de la Salut i que duen a terme l'organització de les tradicionals festes a nostra ciutat a finals de setembre, just després de les festes a Laujar. 

 
Cada any intento anar a visitar el poble, malgrat no tenir família directa, m’agrada passejar, trobar-me amb cares conegudes, anar al Nacimiento, al lavadero, beure aigua de les moltes i precioses fonts que hi ha, em sento literalment a casa.

Enguany també ha estat una diferent, he tingut l’oportunitat de fer una visita institucional una mica improvitzada, i com a alcaldessa de Sant Feliu, he anat a saludar al primer tintent d’alcalde Agustín Cabrera. 


He aprofitat per convidar a l’Ajuntament de Laujar d’Andarax a les nostres Festes de Tardor, amb l’objectiu de reprendre el contacte instistucional i la col.laboració entre dues ciutats germanes. Recordo que  la darrera visita institucional va ser al setembre de 2011, per part nostra a Laujar, sent el meu company Jordi San José alcalde i que va explicar al seu bloc en aquest escrit.

Espero poder retrobar-nos a l’octubre, aquest cop a Sant Feliu, sempre tenint present l’orgull dels nostres orígens, i tenint present que la nostra societat s’ha construït i es continua construint gràcies les aportacions de moltes persones que van haver de deixar el seu lloc de naixement, per diferents motius, però sempre cercant la prosperitat i la millora del seu dia a dia.

Comentaris

Entrades populars