Construïm col·lectivament el Sant Feliu del futur




Tot just iniciem la fase d’elaboració de propostes del procés participatiu per definir la superfície que s’alliberarà després del soterrament de les vies. De la mateixa manera que l'arribada del tren va condicionar la vida i el creixement de la nostra ciutat, ara el  soterrament ens brinda l'oportunitat de construir col·lectivament el Sant Feliu del futur.

El canvi serà tan o més important. Convivim amb una ferida urbana que ara ens toca recosir. Estem davant l’ocasió històrica de construir el futur Sant Feliu sense barreres, que cosirem i brodarem amb les aportacions de tothom. Per fi tindrem una ciutat totalment cohesionada i teixida amb les aportacions de tothom.

Us animo a participar d’aquest exercici col·lectiu de repensar la nostra ciutat, participant de totes les activitats i tallers que s’organitzaran els propers mesos i que teniu explicades en aquest Butlletí. Les conclusions del procés participatiu serviran per marcar les directrius que s’han d’incorporar en el concurs d’idees, que culminarà amb una consulta ciutadana el 3r diumenge de novembre de 2019. Tothom ha de tenir veu i totes les veus són importants.


 
Una nova ciutat implica noves necessitats. L’opció de Sant Feliu en Comú passarà per defensar el foment de zones verdes, amb la connexió del parc Nadal amb Can Fargas com a gran pulmó de la ciutat, i mantenint les cases modernistes, que en moments anteriors alguns volien fer desaparèixer.

També volem que es destini el màxim de sòl públic a habitatge públic, amb alçades d’edificis que respectin l’entorn, i sens dubte hem d’aprofitar el moment per continuar dotant-nos d'un parc públic d'habitatge que ja estem iniciant amb els nous habitatges del carrer del Pla.

I caldrà parlar també de model de mobilitat, on proposem prioritzar el transport públic generant un intercanviador de Tram, bus i tren. També caldrà revisar el Pla d’equipaments i adaptar els serveis de la ciutat a les noves necessitats que sorgeixin, sempre amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de la gent.

D’altra banda, per a nosaltres també és molt important generar espais públics de qualitat on joves, gent gran, infants, hi tinguin cabuda i que incorporin la perspectiva de gènere. I també parlarem de memòria, cal que tinguem present de quina manera preservem la memòria col·lectiva del que ha significat la via a la nostra ciutat, l’edifici de l’estació, i sobretot la quantitat de víctimes que hi han perdut la vida. Aprofito per convidar-vos que no us perdeu l’exposició “Amunt i avall de la via”, que trobareu fins al dia 14 d’octubre a la primera planta del Palau Falguera, i que recull amb un tracte exquisit la història i el creixement de Sant Feliu entorn de les vies.

Tot plegat una tasca engrescadora la que tenim per davant com a comunitat, perquè, en definitiva, tot està per fer i tot és possible. Consulta el calendari d'activitats adjunt,
comptem amb tu!

Comentaris

Entrades populars