Si les dones parem, s'atura el món

El 8 de març és una de les commemoracions anuals més importants de l’agenda feminista, des que el 1910 la Internacional Socialista va proclamar el Dia de les Dones. Les dones del món, des de l’internacionalisme de la lluita per l’equitat de gènere, la justícia, la pau i no-violència i la defensa de les llibertats de les dones, seguim commemorant-lo, més de cent anys després, i denunciant les desigualtats i les discriminacions que perduren.
Enguany, estem cridades a la vaga el 8 de març, una vaga feminista mundial que no és només una vaga laboral, sinó que va molt més enllà i pretén assenyalar com l'ordre neoliberal se sosté de les cures no remunerades ni valorades, i d'una multitud de violències invisibilitzades. Per això és també una vaga de consum, d'estudis i de treball domèstic i cures.
Perquè no acceptem estar sotmeses a pitjors condicions laborals, ni cobrar menys que els homes per la mateixa feina. Fem vaga contra els sostres de vidre i la precarietat laboral, la temporalitat, la incertesa, els baixos salaris i les jornades parcials no desitjades. I en definitiva, contra que ser dona sigui una de les principals causes de pobresa. 
Tot això és una realitat al 2018, i el feminisme és un moviment més que necessari que ha sabut posar a l’agenda, durant molts anys, i ara amb més intensitat, les necessitats del 50% de la població. El feminisme és un moviment que té la voluntat de construir una altra manera d’entendre i organitzar la vida, l’economia i les relacions, per tal de poder viure en una societat més justa i menys desigual.
Al contrari del que es vol transmetre des de certs sectors que veuen perillar l’ordre establert, el feminisme, les feministes, no tenim cap interès en posar en risc els drets dels homes, com diu Angela Davis “el Feminisme és la idea radical que les dones som persones”. El feminisme no és cap moviment que vol imposar la supremacia d’un gènere sobre un altre, i el que està demostrat és que les conquestes feministes són conquestes per a tota la societat.
D’altra banda, des del Consell Municipal de Dones i des de la regidoria de dones volem donar suport a la gran mobilització que sortirà des de Diagonal/Passeig de Gràcia el 8 de març a les 18.30h. Per aquest motiu, el mateix dia 8 de març a la tarda no es programaran actes entorn el Dia internacional de les Dones i convoquem a les 17.30h a la Plaça de la Vila per adherir-nos a la manifestació a Barcelona.
I per això el 8M pararem el nostre consum, el treball domèstic i les cures, el treball remunerat i els nostres estudis, per demostrar que si les dones parem, s'atura el món. 

Comentaris

Entrades populars