A Sant Feliu es podrà votar


Més enllà de les postures no compartides amb el full de ruta del Govern de la Generalitat i de la insistència per part nostra de la necessitat de continuar lluitant per un referèndum efectiu i amb garanties, m'agradaria traslladar-vos diferents reflexions i algun aclariment. A Catalunya vivim des del 2006 un conflicte polític generat per la negació i el recurs al TC que el PP va fer al nostre Estatut, referendat de manera popular i aprovat a les Corts Espanyoles.

D’ençà fins el dia d'avui la tensió amb l'Estat ha augmentat exponencialment fins el punt desorbitat en el que ens trobem actualment. És inadmissible l'escalada de virulència per la qual ha optat el PP com a resposta a un conflicte polític que, insisteixo, ells han creat. Els exemples els estem vivint en la pròpia pell, com els escorcolls a impremtes de dijous i divendres passat al polígon del Pla, les amenaces d'inhabilitacions de càrrecs públics, la negació de la llibertat d'expressió i o la prohibició d'actes públics amb un fil conductor més que legítim: el dret a vot. Sobre diferències entre legal i legítim entre els últims temps estem fent un màster, i on trobarem tots i totes el punt en comú és que el dret a vot no és qüestionable, més enllà que el procés parlamentari amb el que hem arribat a l'1 d'octubre, per nosaltres, sí que ho és.

Les mostres de solidaritat 

No em puc estar de dir que els matisos existeixen, per molts semblava que no però sempre han estat allà. El problema no és Espanya, el problema és el PP. Així ho han demostrat les diferents mostres de suport a l’estat espanyol de defensa del dret a decidir. Dissabte a Bilbao, i ahir la societat madrilenya també ho va expressar. Molts i moltes hem vist i ens hem emocionat amb el vídeo de l'acte de Lavapiés. Sens dubte ens omple d'esperança saber que a la resta de l’estat tenim una interlocució vàlida que defensa del dret a decidir, i que com diu la meva estimada companya de lluita, la senadora Maria Freixanet, "Madrid sabe que nuestros derechos son los suyos, sus libertades las nuestras".

Seguim optant pel diàleg

 Alhora, avui Pablo Iglesias, amb representants de Podemos, de Catalunya en Comú i Marea, ha convocat una assemblea de càrrecs electes de tots els estaments institucional per reivindicar la necessitat de diàleg, de convivència i de llibertat d’expressió després de la deriva autoritària del govern del PP. Esperem que càrrecs de diferents forces polítiques independentistes i no, puguem consensuar aquest necessari acord per reprendre el camí del diàleg.

A Sant Feliu es podrà votar

 Després de la resposta que com Ajuntament vam enviar a la Generalitat, restem a l’espera de més concreció sobre de quina manera es té previst el desplegament dels espais de votació pel dia 1 d’octubre. Des de l’Ajuntament vam fer palès que faríem el possible per garantir el dret a la participació i a la mobilització el dia 1 d’octubre, sempre que no es generés cap situació d’inseguretat jurídica al personal municipal. En tot cas, i contant que la deriva autoritària del PP no vagi en augment, l’1 d’octubre a Sant Feliu, es podrà votar.

 Més concreció, no en tenim.

Comentaris

Entrades populars