Nou equipament esportiu i per a joves a la ciutat!






El passat 21 de juliol vam inaugurar al passeig de Comte de Vilardaga núm.146, l’espai de workout de la nova zona jove i esportiva del barri de Mas Lluí. La nova zona esportiva i de lleure per al jovent de la ciutat consta d'un terreny de 5.600 m2 davant del parc d'Europa, que connecta el passeig del Comte de Vilardaga i el carrer Roses.


La voluntat és que tot aquest espai esdevingui un entorn de qualitat per als veïns i veïnes de Mas Lluí i per tota la ciutat. 

L'espai disposa d'una zona que convida a la pràctica esportiva del workout, una mena de gimnàstica al carrer, a partir de barres i altres elements per fer exercicis i piruetes. A més, s'han instal·lat carregadors solars per als aparells de telefonia mòbil en una zona d'estada. I a partir del setembre, també s'habilitaran camins per fer a peu, corrent o amb bicicleta i s’obrirà la totalitat de l’espai. 

Amb la posada en marxa d'aquesta zona, on resta pendent la plantació de plantes arbustives i gespa, que es farà una vegada passi la calor de l'estiu, es completa un nou espai d'equipaments al barri de Mas Lluí.

De moment, l’horari provisional d’obertura és de 9 a 21:30 hores, però de cara a la tardor quan es finalitzi tota la instal·lació i entri a ple rendiment, es valorarà l’horari més adient tenint en compte que significarà l’obertura d’un nou camí escolar, i evidentment, respectant el descans dels veïns i veïnes de la zona.

En el marc de l'acte inaugural que es va celebrar el passat divendres dia 21 de juliol, hi va haver una espectacular exhibició de calistenia i tallers per donar a conèixer aquesta pràctica esportiva de la que ara la nostra ciutat serà un referent, tal com va apuntar el fet que a la inauguració, no només hi vingués gent de la ciutat i del barri, sinó també gent d’altres poblacions.




La definició dels usos d'aquest espai ha estat un exemple de coordinació entre l'associació de veïns i veines del barri i les demandes juvenils, sobretot de la mà de l'entitat Workout Generation amb qui hem treballat conjuntament per aconseguir un equipament singular i de referència al barri i a la ciutat.

Així doncs, amb aquest nou emplaçament donem compliment a la demanda de completar el barri de Mas Lluí (a la tardor també inaugurarem l'ampliació del Parc Europa), al Pla d'Equipaments, al Pla Jove i al Pla Estratègic de l'Esport; i alhora també fem realitat la necesitat d'un espai de relació i de trobada per a gent jove i per a la pràctica esportiva a l'aire lliure. 

Al setembre ens emplaçarem a fer la valoració conjunta entre les persones usuàries de l'espai i l'entitat veinal, així com aquelles persones que vulguin assistir-hi, per afinar els aspectes de millora en el funcionament de la instal.lació.

Finalment, vull donar les gràcies de manera especial a la gent de Workout Generation, sense la seva col·laboració la creació d'aquest espai per a l'esport urbà no hagués estat el mateix. Moltes gràcies!

Ara si, només em queda desitjar bon estiu a tothom!!

Comentaris

Entrades populars