Ampliem la plaça Lluís Companys


Ampliem la plaça Lluís Companys

L’espai públic de la nostra ciutat, les places, els parcs i els carrers, conformen per a cadascú de nosaltres una part important de la nostra vida quotidiana. Allà on els nostres infants juguen, ens relacionem, passegem, prenem el sol, aprenem...Totes aquestes accions del dia a dia s’han de poder desenvolupar en llibertat, amb respecte i amb les garanties de trobar espais adients i amables als nostre barris.
Des d’ICV-EUiA sempre hem plantejat les inversions d’una manera equilibrada, treballant de manera equitativa a tots els barris, per aconseguir els mateixos nivells de qualitat en tots ells. Exemples actuals d’aquestes inversions els trobem a la recent remodelació de la plaça Rafael Alberti, a Falguera; o les actuals obres a la plaça de la Salut; i també a les obres properes que iniciarem després de l’estiu a la Plaça Francesc Macià.
En aquest escrit, em vull centrar en un projecte urbanístic important que canviarà la configuració del centre de la nostra ciutat, es tracta de l’ampliació de la plaça Lluís Companys. Arrel d’una estratègica intervenció urbanística, aprovada inicialment al gener del 2015, hem aconseguit transformar una parcel·la privada sense ús, fins ara desconeguda per molts i moltes de nosaltres (mireu la foto) d'uns 2500 metres quadratsen l’ampliació en més de 1600 metres quadrats de la plaça Lluís Companys.


Connectarem la Plaça Lluís Companys amb la façana del pati de l’Ateneu, gairebé dupliquem la plaça actual, democratitzem un espai fins ara en mans privades pel gaudi de tota la ciutat. De la parcel·la original, dos terços passaran a ser públics, i l’aprofitament del propietari serà l’edificació de 16 habitatges que tindran façana al Passeig Nadal.
Penso que encara no ens fem a la idea del que suposarà comptar amb aquest nou espai al bell mig de Sant Feliu, multiplicat l'ús social de la plaça i podent disposar d'un ampli espai en festes de Tardor i Primavera i altres diferents activitats on ara la plaça sempre queda petita.

Crec també que cal explicitar que si aquesta ampliació no ha estat una realitat abans, ha estat per la falta de voluntat política i de diàleg anterior. Al 2003, sent alcalde l'Àngel Merino ja es va aprovar inicialment el projecte, i no va ser fins al 2011, quan ICV vam tornar al govern, que ens vam trobar aquesta modificació agafant pols en un calaix i ho vam reprendre amb força. Hem estat capaces d'atorgar-li les dosis necessàries de voluntat política, les energies suficients i la capacitat de negociació per treure el màxim aprofitament a aquest espai tan preuat pel gaudi col.lectiu. 
Les obres començaran després de l’estiu, aniran a càrrec del fins ara propietari, de manera que com a municipi serà una millora sense cost econòmic.  Alhora, en un futur no massa llunyà, haurem de plantejar-nos la realització de millores en la part 'antiga' de la plaça, que segurament s'ho mereixerà. 



Comentarios

Entradas populares