Un equipament per al Mas Lluí, un equipament per a Sant Feliu

Hola! Inicio el meu bloc (que em comprometo a actualitzar sovint) parlant d'un tema cabdal, que tinc l 'orgull d'encapçalar a la meva ciutat: la defensa del dret a l'habitatge.

 

ICV-EUiA ens vam presentar a les eleccions amb el compromís d'impulsar les polítiques d'habitatge i de dotar a la ciutat dels equipaments necessaris per garantir aquest dret.

Una de les primeres accions d'aquest mandat va ser posar en marxa la diagnosi del Pla d'Habitatge i per aquest motiu, vam sol·licitar un estudi a l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que ens indica, entre d'altres temes, quins són els col·lectius prioritaris amb necessitat d'habitatge. Aquesta diagnosi, aprovada inicialment al ple d'octubre del 2016, conclou que prioritàriament, la nostra ciutat necessita equipaments per a la gent gran, a causa del progressiu i provat procés d'envelliment de la població.

Així doncs, per a ICV-EUiA, la previsió d'un equipament d'habitatges tutelats per a gent gran al Mas Lluí, és una mesura que dona resposta a aquesta necessitat, recollida tant al Pla d’Habitatge com al Pla d'Equipaments, aquest últim vigent des de febrer del 2015. Habitatges tutelats per a la gent gran, amb serveis compartits, i amb un casal a la planta baixa. D'aquesta manera, tot el barri i tota la ciutat podrà gaudir d'un equipament col·lectiu, i alhora els nostres grans podran envellir activament i tenir tota una sèrie de serveis a la seva disposició. 

Arrel de la moció presentada per un grup de veïns de Mas Lluí en el darrer ple, vull deixar clar, que no hi ha prevista cap requalificació al Mas Lluí: les zones d'equipaments seran per a equipaments i les zones verdes continuaran essent zones verdes. Aquest ferm compromís ja el vam adquirir i manifestar des de l’oposició amb la nostra negativa a la modificació de PGM (coneguda com a Torrent del Duc) que transformava zones verdes i d’equipaments del barri per fer habitatges privats, per fer front de les càrregues urbanístiques per la construcció d’un nou vial fins la carretera de la Sànson. Tot aquest malson ja el vam superar.

Aclarir també que defensem clara i contundentment la màxima: Sant Feliu és un sol poble, i no donarem cobertura a cert tipus de discursos que van en contra d’aquesta màxima i no parteixen de la igualtat entre les persones i la igualtat entre els barris d’aquesta ciutat.

I per acabar, i tal com vam explicitar a l'acte públic que va tenir lloc el passat dijous al centre cívic Mas Lluí, vull adquirir un compromís per escrit amb tots i totes vosaltres. Aquest procés tan sols està a l'inici, volem que la nostra ciutat compti amb un equipament de qualitat per a la gent gran, amb visió de futur, que reuneixi les condicions necessàries de servei i de gestió i que incorpori diferents visions. Per aquest motiu, en el moment que es discuteixi sobre el model d’aquest equipament ho farem de manera oberta a la Taula Social d’Habitatge que es crearà un cop s’aprovi definitivament el Pla d’Habitatge.

Comentaris

  1. Benvinguda a la blogosfera, Lídia!!! Com ja saps, crec que és un mitjà bàsic per explicar de manera clara i completa les nostres propostes per a un Sant Feliu més verd, més roig i més violeta!

    ResponElimina
  2. Soc una veina de Mas Llui i crec que haurieu de preguntar a ls ciutadans que volen als equipaments de la ciutat, crec que es lo mes democratic. I pensar una mica en les necessitats de la gent gran, pero tambe d.altres col.lectius com els infants, la gent jove i els que som mes grans. Un espai multidisciplinar i que puguin gaudir tots els col.lectius.

    ResponElimina
  3. Abans de res, felicitar-te Lídia per la teva incorporació al món de la blogosfera.
    Els veïns de Mas Lluí que formem la Plataforma "A 3 metros del suelo", t'agraïm que un dels teus primers post sigui en relació amb la nostre preocupació pel projecte d'habitatge tutelat que voleu dur a terme en el solar de Clementina Arderiu/Joan de Batlle.
    Com saps molt bé, aquesta plataforma va néixer per informar a l'Ajuntament de la nostra OPOSICIÓ a aquest projecte, que expliquem a:
    http://atresmetrosdelsuelo.blogspot.com.es/
    I després de moltes xerrades amb els veïns i consensuar quines són les necessitats PRIORITÀRIES de Sant Feliu, volem reiterar-nos en que EQUIPAMENTS per Gent gran SI, però amb SENTIT. Habitatges NO.
    No volem més habitatges, encara que tinguin un casal d'avis com a equipament a la planta baixa per no tenir que cambiar el PGM del solar o recualificar (us recordo que ja tenim un casal d'avis a 100 mts). Volem que es reservi aquest solar per a una RESIDÈNCIA assistida per gent gran, un CENTRE DE DIA o una LLAR per discapacitats. Equipaments molts necessaris a Sant Feliu que només té una residencia amb 81 places i casi 3 anys de llista d'espera.
    Equipaments dels quals SI es podran beneficiar els veïns de Sant Feliu.
    Tingues clar que nosaltres també defensem contundentment la màxima: Sant Feliu és un sol poble.
    Gràcies

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars